Sådan slår du dit græs helt perfekt

Annonce

Du kan næppe komme udenom at græsset er det, som fylder mest i de fleste haver, og sådan er det sikkert også i din baghave. Det er lige meget om du har utallige flotte roser og smukke træer i baghaven, hvis dit græs ikke er grøn, konsistent og friskt. Læs med her, og få et par gode råd til hvordan du plejer din græsplæne, så den er en professionel fodboldkamp værdig.

Hvornår skal du slå din græsplæne?

Hvis du spørger andre husejere, så er det som regel meget forskelligt om de mener, at man skal starte med at slå sit græs i marts eller april efter vinterens aftog. Det er dog desværre ikke helt så simpelt. Vejret er nemlig helt og aldeles afgørende for, hvornår du bør finde græsslåmaskinen frem. For at være helt præcis, så bør du slå dit græs, når det bliver omkring seks til otte centimeter højt. Men den markør er ikke alene nok. Jordens temperatur bør nemlig være syv til otte grader. Så det handler altså ikke om hvilken månede kalenderen siger at det er, men derimod om græssets højde og jordens temperatur.

Hvordan skal du slå din græsplæne?

Du må ikke klippe dit græs længere ned end fire centimeter hvis du kommer til det, så svækker du nemlig græssets rodnet. Det kan resultere i skader på din græsplæne som for eksempel gule pletter, samtidig med at mos og ukrudt nemmere kan leve på din græsplæne. Hvis uheldet skulle være ude, så kan du komme de gule pletter til livs ved at give din græsplæne en ordentlig omgang NPK-gødning. Så går der ikke længe før din græsplæne er så god som ny igen.

Hvis du ikke kar lyst til at slå dit græs selv så kan du jo prøve at investere i en robotplæneklipper. Læs eventuelt vores artikel om emnet: ”Robotplæneklipperne bliver bedre og billigere”.