Byg en lækker terrasse og sæt dit eget præg på haven

Der er mange måder hvorpå du kan gøre din have til din egen, de kan være små bede eller andre ting der kan gøre forskellen for lige dig. Langt de fleste sætter pris på en dejlig terrasse hvor de har mulighed for at pynte den i deres personlige stil. I denne artikel kan du læse mere om hvad du skal være opmærksom på når du skal bygge din egen terrasse.

Planlæg terrassen

Det er vigtigt at planlægge hvor terrassen skille ligge henne i forhold til huset. Der skal tages højde for hvilke rum der får adgang til terrassen, og om du opnår optimale adgangsforhold til terrassen. Det handler dog også om hvordan terrassen vil modtage solen, så du ikke får en terrasse med skygge på de tidspunkter af dagen hvor du gerne vil nyde solen. Det er nemmest at planlægge hvor terrassen skal ligge, ved at tage højde for øst og vest, men også hvis du laver en plantegning over terrassen. En plantegning kan hjælpe med at skabe oversigt over hvor terrassen kan ligge i forhold til solens placering i løbet af dagen. Desuden er det værd at være opmærksom på at lokalplaner kan indeholde regler om hævede og almindelige terrasser, og en boligadvokat vil ofte være i stand til at hjælpe med dette. Boligadvokater er generelt eksperter i alt hvad der drejer sig om boligkøb, bygning og garantier, og vil altid være en god idé at søge rådgivning hos boligadvokater, så det hele går som det skal. Du kan læse mere om en boligadvokat ved at klikke på linket.

Sørg for ordentlig kvalitet af materialerne

Der er mange ting der går ind i planlægningen af en terrasse, det handler selvfølgelig ikke kun om placering, men også om materialer. En typisk terrasse af træ vil bestå af 3 forskellige lag; Stolper, underliggende trækonstruktion og terrassebrædder. Træ er typisk ikke det mest miljøvenlige materiale, men det er blevet mere og mere populært at benytte spildet ved produktion af stolper og brædder, til produktion af træpiller. Træpiller udgør derved en af de mest miljøvenlige brændsler til opvarmning af almindelige parcelhuse. Du kan læse mere om hvordan træpiller bliver produceret miljøvenligt, lige her.

Det er vigtigt at sørge for at stolperne, der skal udgøre den underliggende konstruktion, er i ordentlig kvalitet så de bliver stærkest muligt. Trykimprægneret stolper har typisk den længste holdbarhed og det er derfor et godt pejlemærke for ordentlig kvalitet af træet. Hvis terrassen skal males, er det vigtigt at du sørger for at fugtigheden i træet ikke er over 15 procent, før du påbegynder maling af terrassen. Det betyder at hvis du bygger terrassen i løbet af periode med mere regn, kan det være en god idé at have presenning til traileren der skal holde træet, så du ikke får en stor fugtighed i træet, som kan betyde at der går længere tid før du kan få malet terrassen. Du har mulighed for at se mere om presenninger og overdækninger lige her.

Undgå fugtproblemer

Det er typisk at anbefale at bygge en hævet terrasse, da du undgår at andet end stolperne har kontakt med jorden. Det skyldes at fugtproblemer i terrassen, hurtigt kan resultere i at hele konstruktionen skal skiftes, hvilket bliver en dyr affære. For at undgå fugtproblemer, er det en god idé at sikre at skruer flugter med træet og ikke skaber huller hvor vand kan samle sig og lægge i længere tid. Det er desuden også en fordel at skære flade overflade på stolper osv. så vandet løber af og ikke ligger og trænger ind i træet over lang tid.