4 fordele ved et drivhus

Sponsoreret.

Er du haveelsker ligesom mig, bør du overveje, om du ikke skal opgradere din havepassion med et drivhus. Der er nemlig mange fordele ved drivhuse, og med et drivhus kan du få meget mere ud af dine planter. Jeg kommer er med 4 fordele ved at anskaffe sig et drivhus, som forhåbentlig kan overbevise dig om, at dit næste store køb skal være et drivhus.

Få friske grøntsager året rundt

Med et drivhus kan du dyrke og høste grøntsager året rundt. I stedet for at høste de sidste grøntsager i efteråret, kan du forlænge høsten til at vare hele året. Hvis du anskaffer dig et opvarmet drivhus, kan du dyrke alt fra grøntsager, der trives i koldere temperaturer til tomater, som har brug for meget varme.

Dyrk eksotiske planter

Et drivhus giver dig desuden muligheden for at dyrke eksotiske planter, som normalt ikke kan overleve i den danske natur. På den måde får du udvidet dit plante-repertoire, når du får mulighed for at stifte bekendtskab med planter fra varmere himmelstrøg. Et drivhus giver dig større mulighed for at eksperimentere med de mange forskellige typer af planter, der findes. Du kan blandt andet se her, hvordan du dyrker citrusfrugter.

Red dine planter

Mange af os har planter i haven eller på terrassen, som ikke tåler den hårde danske vinter, og her bliver drivhuset din redning. Et drivhus det perfekte sted at placere planterne hen over vinteren, og så længe drivhuset er godt isoleret, kræver det ofte stort set ingen opvarmning af drivhuset.

Driverhus

Et drivhus kan også bruges til at lave en lækker oase i haven – et såkaldt driverhus, som du kan indrette hyggeligt med lækre havemøbler, puder, tæpper og levende lys – og det kan sagtens benyttes til almindeligt drivhus samtidig med, så længe det er stort nok til både planter og møbler. Husk stadig at vedligeholde havemøblerne, for de kan godt blive slidte, selvom de står indenfor i et drivhus.