Anvend en robotplæneklipper og få en flottere græsplæne

Når solen står højt på himlen, så er der intet som at sidde på en terrasse med lidt koldt at drikke. Endnu bedre er det, hvis øjnene mødes af en ny, flot grøn og velslået græsplæne. Du har sikkert flere gange kørt forbi huse, hvor du har undret dig over, at deres græsplæne er SÅ velholdt. Men du har faktisk også mulighed for selv at få en flot, grøn nyslået græsplæne hele tiden – vel og mærke uden, at du selv skal arbejde ret hårdt for det. Læs flere ekspert råd på bolex.dk

Sådan får du flot grønt græs

Der er ikke noget ved at have en nyslået græsplæne, hvis det er en kedelig, trist og brunlig græsplæne, der står tilbage. Men hvordan sikrer du, at du får flot grønt græs, så din plæne ligner dit eget lille mini stadion, der altid er flot og grønt? Her får du et par gode råd til, hvordan du undgår en trist plæne og i stedet får et flot resultat.

Første skridt er at tjekke for mos. Når foråret kommer, så er det tid til at køre plænen igennem med en såkaldt plænelufter eller mosfjerner, som den også kaldes. Mosset efterlader nemlig en kedelig græsplæne. Når mosset er fjernet, så skal der eftersås med græs i de pletter, den fjernede mos har efterladt. Herefter handler det kun om at give græsset alle de bedste vilkår, for at blive stærkt. Og dette gøres via gødning.

Rigtig mange undlader at gøde deres græsplæne i foråret. Faktisk skal du gøde din græsplæne tre gange i løbet af en sæson, hvis du gerne vil opretholde en pæn græsplæne. Første gang er allerede midt i april, anden gang omkring Sankthans og sidste gang midt i august. Dette virker som meget arbejde, men hvis du investerer smart, så er det de eneste fire ting, du selv skal gøre ved din græsplæne i løbet af en sommersæson.

Lad robotplæneklipperen klare resten

Det kan være virkelig hårdt arbejde at vedligeholde en græsplæne. Især hvis du uge efter uge skal ud med plæneklipperen i din weekend og slå græs. Hvis du vælger at investere i en robotplæneklipper, så kan du i stedet sidde på terrassen og nyde, at din lille fine investering klare den daglige pasning af din græsplæne. Og hvis du selv har lavet forarbejdet, så kan du på denne måde altid opretholde en flot trimmet og grøn græsplæne, hvor du selv kun skal investere minimal tid i projektet.

Din robotplæneklipper skal indstilles, når du anskaffer den. Denne opgave er ret relevant, så du er sikker på, at du kun får slået der, hvor du rent faktisk ønsker det. Der er nemlig ingen sjov ved, at plæneklipperen pludselig står og trimmer tulipanbedet eller køkkenhaven. Denne proces kan være lidt tidskrævende, men det er det hele værd, når du er færdig med det. Herefter tidsindstiller du klipperen til, hvor ofte du gerne vil have trimmet græsplænen.

Nogen får det ordnet en eller flere gange om ugen, mens andre måske venter 2 uger. Du kan finde meget mere information online omkring din nye robotplæneklipper, og det er altid en god ide at spørge til råds i forskellige fora, hvis du er i tvivl om noget.