Skal du flytte til hus og have fra lejlighed – så læs med her

ANNONCE

Hvert år skal en række danskere vælge imellem, om de vil bo i hus eller lejlighed. Det er ikke altid et let valg, da der kan være dejlige ting ved begge delel. Der er dog ofte visse situationer der gør,, at man er tvunget til at finde noget større at bo i. Der er massere derude der ønsker hus og have, men hvornår er man præcis klar til steppet?

 

Familieudvidelse

Det kan være hårdt, dyrt og trættende at flytte. Men nogle gange er det bare nødvendigt. Se tegnene på, at du skal i gang med at folde flyttekasser. Din familie og venner har måske set det før dig. Alle tegn peger i retning af, at du er vokset fra dit hjem, og at det er på tide at finde noget andet. Det er ikke altid man selv lige spotter det, men der kan være en række økonomiske og praktiske grunde til, at det er på tide at rykke teltpælene op.

Det senarie som, man som boligadvokat ser mest er, at man vælger at flytte fra lejligheden til hus og have, på baggrund af familieudvidelse. Boligen var perfekt, da det bare var dig og din partner- så fik i det første barn og det var fint imens det er lille. Men når man kommer op på 4 mennesker i en lille lejlighed kan det hurtigt godt blive lidt presset. Du drømmer om en særskilt teenageafdeling og et arbejdsværelse, hvor du kan være dig selv. Det er så afgjort på tide, at du får skiftet den lille lejlighed ud med en passende boligstørrelse.

 

Slip for pendlerlivet

Nogen gange er grunden også, at man bruger rigtig meget tid på at pendele. Måske var studieboligen fin, da man studerede og var tæt på uddannelsen. Men nu er man videre i systemet og projektlederuddannelsene ligger måske ikke lige rundt om hjørnet. Hvis du kan se dig selv i samme position i en længere periode, er det måske på tide ar flytte tættere på og spare dig selv for timevis af motorvejskø eller togture.

Hvis familien er udvidet og det nye job ikke lægger i nærheden er der mange fordele i at rykke familien med tættere på. På den måde er man sikret mere tid sammen med dem. Det kan være en svær beslutning og vælge imellem at flytte eller pendle. Det kan selvfølgelig også være grunde til at blive i sine vandte omgivelser, hvor venner og familie befinder sig lige om hjørnet. Man kan selvfølgelig også finde et pendler-værelse, det kommer dog meget an på din situation.

 

Boligindretningsdrømmene

Flytningen kommer også til tider an på ens boligindretningsdrømme. Det kan være ungerne er fløjet fra reden og dét der var tidligere børneværelser bare er blevet tomme rum. Er huset nu blevet for stort og er det blevet på tide at flytte i noget mindre? Det kan være man er noget til det punkt i tilværelsen, hvor man har haft sin sidste arbejdsdag og hverdagen kommer til at ændre sig. Drømmene og behovert plejer at ændre sig i denne årgang og landets ro kalder måske på en. Det er her et lille hus med have virker mere tiltalende end før.

Det går godt på jobbet, og din karriere kører på skinner. Du overklikker internettet for at se på designkøkkener, walkin closets og opvarmede garager. Alt tyder på, at du er klar til at komme videre og indfri nogle af dine boligdrømme. Hvis man har store ambitioner om sin boligindretning og har brug for mere plads til at føre det ud i livet, så tøv ikke med at finde et hus med have. Folk er slevfølgelig meget forskellige, hvor nogen foretrækker det arbejder der hører med at have hus, frem for andre.