De 5 mest populære blomster og planter til haven

En have er noget, man stolt burde kunne vise frem. Det er én, man skal pleje og passe, som var det et kæledyr. Der er ikke nogen opskrift på, hvordan en have skal- eller bør se ud, men her får du en guide til de mest populære blomster og planter i de danske haver i år, som du måske kan lade dig inspirere af.

Krokus

Den smukke blålilla blomst er en af de mest populære blomster, vi har i de danske haver. Det er en robust lille blomst, der begynder at blomstre allerede i februar måned, og kan derfor sagtens tåle vinterens kulde og sne.

Magnolia

Hvis din have er stor nok, vil det sætte prikken over i’et med et smukt, lyserødt Magnoliatræ – også kendt som Tulipantræet. Træet blomstrer nogle uger i løbet af foråret, men når det endelig gør, så er det ganske enkelt et misundelsesværdigt træ, at have i haven.

Roser

Roser er altid en klassiker, at have stående i haven, og er den blomst de fleste havemennesker altid vælger. Der er mange forskellige sorter og farver at vælge imellem, når det kommer til roser, så her er som regel til enhver smag.

Tulipaner

En anden klassisk blomst, som de fleste har i deres haver, er tulipanblomsten, og hvad er en have egentlig uden tulipaner? De fås også i mange forskellige farver og blomstrer omkring slutningen af marts måned.

Rhododendron

Den smukke rhododendron kræver et vaskeægte havemenneske til at tage sig af den. Den har brug for den helt rigtige jord og god plads, da den hurtigt gror sig stor og derved fylder en del. Rhododendron fås både i den klassiske lyserøde eller lilla farve, men kommer også i hvid, orange og endda gul.