El-, kul- eller gasgrill?

Sommeren er over os, og ligeså er grillsæsonen.
Danmark har svedt denne sommer, som har slået varmerekord, og vil gå over i historien, som en af de varmeste somre i Danmark. Det gode vejr ser ud til at fortsætte, så hvis du ikke har nået at tænde op i din grill endnu, så kan du stadig nå det. Men skal du tænde op i en el-, kul-, eller gasgrill?

Danskerne elsker at grille. Det ses bl.a. ved, at vi er det land i Europa, hvor flest ejer en grill. De forskellige former for grill passer til forskellige typer af livsstil og behov.

En gasgrill er efterhånden den mest almindelige grill. Gasgrillen er perfekt til hverdagen, hvor maden hurtigt og nemt skal tilberedes uden for meget stress og jag. Kulgrillen er den, som de fleste grillentusiaster sværger til. Kulgrillen er perfekt til de dage, hvor man har mere tid, og er desuden den mest traditionelle måde at grille på. Elgrillen er derimod perfekt til altaner, og terrasser samt gårdhaver, hvor der ikke må grilles med gas og kul.

Hver sommer debatteres der om, hvorvidt kul-, gas- eller elgrillen er den bedste grill. I Godmorgen Danmark blev der grillet tre bøffer på de tre forskellige grill. Bøffernes smag blev her testet. Når det kom til smag og lugten, så skilte kulgrillsbøffen sig ud, da bøffen fik et hint af røg, der kunne smages bagerst på tungen, og hvis aroma løb op i næsen.
Af 16100 stemmer i Tv2s afstemning på deres hjemmeside, viste det sig at hele 73% foretrækker smagen af kulgrill, mens kun 18% foretrak gas, og kun 1% foretrak el. Du kan læse mere om denne historie på Tv2 livsstil. Umiddelbart virker det altså til, at kulgrillen stadig er danskernes favorit grill.

Overvej hvilken situation du selv sidder i, og hvilke faktorer, der betyder for din grilloplevelse.

Hvis du bor et sted, hvor du ikke må have gas- eller kulgrill, så er elgrillen et godt alternativ. Hvis du foretrækker røgaroma, så bør du gå med en kulgrill. Gælder det for dig om, at maden nemt og hurtigt bliver grillet, så bør du tænde op for gasgrillen.