Få inspiration til at anlægge din have

At sidde i haven med en god bog og en dejlig drink om sommeren, at plante træer og buske om efteråret, eller at bygge snemænd om vinteren – mange mennesker kan finde glæde ved sin have hele året rundt! Dog kan det være svært at anlægge sin have lige præcis som man drømmer om, og som efterkommer ens ønske om, hvad man vil bruge sin have til, hvad man ønsker at bruge tid på at lave i sin have, og hvordan man ønsker at hele haven skal se ud.

Med disse udfordringer kan det være en god idé at søge hjælp og inspiration hos en anlægsgartner. En anlægsgartner kan rådgive og vejlede dig til, hvordan du kan anlægge din have, så den efterkommer dine ønsker – hvad end det er at slappe af med vennerne på terrassen, spille fodbold med børnene på græsplænen, nyde synet af flotte og farverige blomster og planter, eller dyrke alverdens forskellige grøntsager. Læs mere om at få inspiration fra en anlægsgartner her.

Disse overvejelser skal du gøre dig

I forbindelse med anlægningen af din have, er der mange ting, der er værd at tænke over:

  • Hvor meget tid i din hverdag ønsker du, samt har mulighed for at bruge på havearbejde, såsom at slå græs, klippe hæk, fjerne ukrudt, vande blomster, beskære planter og træer, eller høste og så grøntsager?
  • Hvordan står solen på din have? Skygger huset eller træerne, så dine blomster ikke kan få lys nok, eller står solen så meget på terrassen, at det bliver for varmt at sidde der om sommeren?
  • Ønsker du at din have er en grøn oase, hvor du kan slappe af og hygge dig med en god bog, uden at skal tænke for meget på at skal vande blomster og slå græs? Eller skal haven hellere være dit praktiske pusterum, hvor du kan fifle med grøntsager i højbede?