Pollenallergi er hårdt for haveejere

Når solskin, varmere temperaturer og udendørsaktiviteter. Kommer med foråret, kommer også allergien. Pollenallergi, også kendt som høfeber, kommer ofte fra øjnene og næsen. Dine øjne kan klø, løbe i vand og blive røde. Din næse stopper til, begynder at løbe og klø, og hyppig nysen er pludselig en normal del af din dag.

Andre symptomer kan omfatte hovedpine, træthed, søvnløshed og generel utilpashed.

I Danmark anslås det, at omtrent 400.000 mennesker lider af træpollenallergi. Nogle mennesker har milde symptomer, der ikke påvirker deres hverdag, men for andre er tilstanden mere alvorlig, og de kan derfor opleve en nedsat livskvalitet.

Men faktisk kan man gøre rigtigt meget for at bekæmpe pollenallergi. Og her gælder det først og fremmest om at begrænse eller helt undgå at blive udsat for pollen.

Et par gode råd:

– Brug en tørretumbler til at tørre dit vasketøj.

– Kør med lukkede vinduer og brug et pollenfilter i din bil.

– Brug solbriller, når du tager en cykeltur.

– Hold vinduerne lukkede, når pollentallene er høje.

– Bliv inde så meget som muligt.

– Kontrollér pollental – og læg planer efter dem.

– Undgå pelsdyr, der kan bære pollen, og vask dit hår og skift tøj, når du kommer hjem efter at have været ude

– Køb pollenet til vinduet

– Ventilationssystemer bør have pollenfilter

Ifølge foreningen har luftrensere ingen videnskabelig dokumenteret effekt på allergisymptomer. I pollensæsonen bør du, på dage med høje pollental, holde døre og vinduer lukkede, og lufte grundigt ud med gennemtræk tidlig morgen og sen aften, hvor der som regel er færrest pollen i luften.

Ifølge Astma og Allergiforeningen er det også vigtigt at undersøge, om man er allergisk over for svampesporer, fordi man i så fald måske også skal undgå at gå i skoven og i haven i fugtigt vejr.

Hvis du endnu ikke har fået stillet en diagnose, og dine allergisymptomer har en betydelig indvirkning på dit liv, bør du konsultere din læge. Lægen vil sandsynligvis spørge til dine symptomer og udføre en priktest, der kan vise, om du har høfeber. Dette er et vigtigt skridt i kampen mod pollenallergien, fordi allergi kan kontrolleres, og der er mange behandlingsmuligheder til rådighed.

Du kan læse flere forbrugerhistorier på www.deadlinepress.dk