Sådan kan indrette haven til afstresning

Sponsoreret

Frisk luft er noget alle har brug for og hvilket bedre sted at få det end i ens egen have. Faktisk kan man bruge haven til rigtig mange forskellige ting, og især til afstresning efter lange dage på arbejdet. Her kommer guiden til, hvordan du kan få mest ud af haven.

Brug terrassen som stue om sommeren

Sommeren er på vej og du vil rigtig gerne ud og have en masse sol. Dog kan det være svært at finde den rigtige plads i haven og måske den er ret stor og rodet. Lad os være ærlige, den kunne godt trænge til en opdatering. Om du er glad for at hygge i haven eller slet ikke kan overskue at holde den ren og pæn, så er terrassen en god ide.

En terrasse kan nemlig blive stedet, du kan ligge dig og få en masse sol, uden at være bekymret for havens smådyr. Derudover er det perfekt til, når du om sommeren får gæster og i gerne vil nyde den friske luft og sol fra oven. Hos Kun-Terrasser kan i få Danmarks flotteste træterrasse og hjælp til, hvor stor den skal være, samt hvor den skal placeres.

Ønsker i at bruge terrassen flere gange om året, kan i også få den overdækket. På den måde, kan i gå ud i haven og nyde udsigten. Når vi snakker om udsigten over haven, vil det jo være rart at få den indrettet, så den er pæn at se på.

Brug haven til at opnå afslapning og fokuser på dig selv

De lange dage vi har på arbejdet, kan være hårde for os, især på psyken. Faktisk er det over 1/3 af alle arbejdende i Danmark, som bliver stresset på arbejdet, uden de ved det. Det er de færreste der ved, hvor meget haven kan være med til at afslappe. Hjernen har brug for at tænke på noget andet end arbejde, og den bedste måde til det, er at have fokus på noget andet og samle tankerne.

Først og fremmest, kan man opdele haven i zoner. Det gør, at i alle kan få noget ud af haven. Er du glad for at være i haven, kan du lave en masse bede, blomsterkasser og urtekasser, hvor du kan gå og hygge, når du kommer hjem fra arbejde. Jord mellem hænderne er en rigtig god afslappende metode.

Derudover kan du have en zone i haven, hvor dine børn kan lege. Modsat det område, kan du bygge en hyggekrog. Et sted du kan have det bedste syn over hele haven og terrassen. Her kan du have en hængesofa eller anden afslappende møbel, som du kan vælge at have overdækket eller ej. Pointen er, at du her vil kunne nyde udsigten over din have og legende børn, mens du kan tænke over, hvor dejligt livet er.

Afstres sammen med din hund i haven

Sørg for der er mulighed for at kunne meditere eller læse en god bog samme sted. Du kan eventuelt bygge en lille stander ved siden af, hvor du kan have nogle bøger og plads til et glas vin eller kop kaffe. Har du kæledyr, kan du samtidig sørge for at pladsen, hvor du sidder, er stor nok til din hund, kan være ved siden af.

En hund er nemlig med til at afstresse. Køb noget lækkert kvalitetshundefoder fra Gilpa, som du kan sætte ved din bedste ven, så din hund også kan slappe helt af. Det er faktisk undersøgt og bevist at vores kæledyr er med til at lindre negative følelser. Herunder træthed, stress, ensomhed, angst, tristhed og depression, når vi er i nærheden af vores bedste ven.