Sådan pifter du haven op

Sponsoreret.

En vedligeholdt have kan gøre underværker for ens hjem, og der er en masse simple tricks, som man kan gøre brug af, som vil resultere i en attraktiv have.

Generel vedligeholdelse

Den bedste og mest simple tilgang er selvsagt, at sørge for rent faktisk at vedligeholde haven. Klip hækken og græsset når det trænger, og samtidig er det en god idé, at være realistisk over hvad man har tid til at tage sig af. Hvis hverdag og weekend ofte er tidspresset, så kan det være at man skal forsøge at gøre haven så simpel som mulig, så den blot kræver en klipning indimellem.

Selvom at du har grønne fingre og overskud, så skal man også spørge sig selv om man faktisk får det vedligeholdt. Selv et blomsterbed kræver vedligeholdelse, og problematikken med haver er jo trods alt, at hvis man først lader dem gå i forfald, så er kræver det ens hulens masse arbejde at få orden på det hele igen.

Supplerer huset

Foruden at have et fristed hvor man kan få frisk luft, så supplerer haven også ens bolig, det skulle hvert fald gerne være hensigten. Bolig og have burde repræsentere hinanden, og hvis det ikke er tilfældet for dig, så kan småændringer betyde rigtig meget for atmosfæren. Det er bl.a. vigtigt at døre og vinduer ikke er bliver blokeret af buskebede, grene eller lignende, da man derved hurtigt får indtrykket af en rodet haven.

Koordination er nøgleord

Hvis man har store ambitioner om, at havet skal være proppet med blomster, buske, træer osv. så sørg for at systemiser det. Blomster kommer i rigtig mange farver og størrelser, og overvej derfor nøje hvilke farver, som du placerer ved siden af hinanden. Det kan gøre utrolig meget for udtrykket af haven, hvis blomsterne virker malplaceret. Med det sagt, så skal det selvfølgelig stadig se så naturligt ud som muligt.